Handmadeanimalstuff
dé natuurlijke oplossing tegen teken, vlooien en andere uitwendige parasieten

EMO-Banden

Ecto-parasieten bij huisdieren (honden, katten)

Uitwendige parasieten (ecto-parasieten*) voeden zich met huidschilfers en bloed van huisdieren en kunnen directe schade veroorzaken door bloedverlies en huidirritatie.

Daarnaast fungeren talrijke externe parasieten (bijv. teken) als vector van ernstige gegeneraliseerde (systemische) aandoeningen bij dieren ( babesiose, ziekte van Lyme, enz.). Andere parasieten (bijv. Sarcoptes mijten) kunnen ook overgedragen worden op mensen (Sarcoptes-schurft is een zoönose).

ECTO-PARASIETEN* op natuurlijke wijze aanpakken

met een OP MAAT GEMAAKTE EMO-BAND

.
De handgemaakte EMO-halsbanden voor honden en katten of pols- en enkelbandjes voor mensen bestaan uit keramische pijpjes, geknoopt in paracord. De keramische pijpjes bevatten micro-organismen en silicium.

Uitleg ~ werking ~ duurzaamheid en onderhoud
In alle biologische systemen zitten opbouwende en afbrekende micro-organismen. In de keramische pijpjes, die wij voor onze banden gebruiken zijn opbouwende micro-organismen meegebakken. 
Deze organismen helpen, om in biologische systemen (van mens en dier) de positieve micro-organismen te ondersteunen en te vermeerderen.
Daarnaast zorgen deze keramische pijpjes ervoor, dat onze watermoleculen weer in balans komen. Ons lichaam bestaat namelijk voor ongeveer 60-70% uit water. Is onze waterhuishouding niet op orde kunnen we uit balans raken, onrustig worden en zal de weerstand lager zijn.
Het keramiek heeft een bepaalde resonantie**. Na een aantal weken heeft het zijn frequentie bereikt en wordt dit aan de omgeving afgegeven. Doordat er silicium in de klei is meegebakken, zal de resonantie voor een lange periode gelijk blijven. Van deze resonantie merken mens en huisdier niets, maar parasieten (vlooien, teken, mijten) nemen de trillingen wel degelijk waar en vinden dat niet prettig, met als gevolg dat ze zich niet of veel minder snel zullen vastbijten.

* Met ecto-parasieten worden parasieten bedoeld die uitwendig op het lichaam van de gastheer (u en/of uw huisider) leven. De meest bekende ecto-parasieten zijn vlooien, teken en mijten.
** Resonantie (Latijn: resonare, weerklinken) is een natuurkundig verschijnsel dat voorkomt bij trillingen. Een trillend voorwerp kan een ander voorwerp in trilling brengen, doordat de trillingen via een tussenstof worden doorgegeven.

DRAAG HALSBAND OF POLS-, ENKELBANDJE ZOVEEL MOGELIJK

bij voorkeur continu

Na de band ongeveer 3 à 4 weken constant te hebben gedragen, zal de band op peil zijn en trillingen aan de omgeving af gaan geven.

Om de werking en de resonantie optimaal én de band schoon te houden, spoel je hem om de week even met schoon water af en laat je hem vervolgens aan het zonlicht of onder een UV lamp drogen.

De EMO-halsband wordt samen met de gewone halsband gedragen en niet in plaats van de gewone halsband, omdat de EMO-Band wel stevig is, maar niet voldoende voor aan de riem.

Als de hond aan het ravotten is, mag de band wel eventjes af. De werking vermindert hierdoor niet.

De banden zijn vrij van chemische stoffen en kunnen zonder bedenkingen worden gebruikt bij overgevoeligheid/allergie.

Er mag gewoon met de banden worden gezwommen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EMO arm- en enkelbandjes

Ook maken wij arm- en enkelbandjes met keramische pijpjes bestemd voor mensen. Deze armbanden hebben als doel, de mens rustiger te maken, minder elektriciteit door te geven en hun weerstand te optimaliseren.

Alles nog even op een rijtje

* Brengt de molecuulstructuur van onze waterhuishouding in balans
* Is rustgevend
* Verhoogt de weerstand
* Weert ecto-parasieten* d.m.v. trillingen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ter aanvulling op de EMO-Band is het raadzaam, om dagelijks bij grote honden 1 EL en bij kleine honden 1 TL natuurlijke kokosolie (bestemd voor dieren) aan het voer van uw dier toe te voegen. Ook kan het in een andere vorm (spray, vet) op de huid van het dier worden aangebracht. Een veel gebruikte olie is ook de zwarte komijn olie. Al deze producten hebben wij in ons assortiment.

De finishing touch in de strijd tegen ecto-parasieten* is de samenwerking tussen EMO-ketting en GEFERMENTEERD ZUIVEL (zuivel, dat dezelfde micro-bacteriën bevat als keramische pijpjes (waarmee de EMO-ketting is gemaakt).
.
In Karnemelk, yoghurt en kefir zitten deze micro-bacteriën. Kefir bevat probiotische culturen=melkzuurbacteriën en valt onder de probiotica, die een gezondheidsbevorderende werking wordt toegeschreven. Ook zij helpen een handje mee, om het leven van de ecto-parasieten zo onaangenaam mogelijk te maken.

Belangrijk
De invloed van de keramische buisjes is niet bij iedereen hetzelfde. Net zoals bij chemische producten (spot on e.d.) geven ook de EMO-banden (halsbanden, arm- en enkelbandjes) geen 100% garantie tegen parasieten, maar de ervaring leert dat honden/katten/mensen MET een EMO-band beduidend minder last van parasieten hebben dan ZONDER.

Een regelmatige controle van de vacht is en blijft onontbeerlijk.

Effectieve Micro-organismen werken anders dan antibioticum en chemische middelen, ze doden niet, maar verdrijven ziektekiemen. Het voordeel daarvan is, dat zich geen afwijkende stammen met een grotere resistentie ontwikkelen.

LET OP:
Bij reizen naar Zuid-Europa dient te allen tijde een aanvullend middel tegen zandvliegen en hartwormmug te worden gegeven.